Skoči na glavno vsebino

Bralno tekmovanje Berimo z Rovko Črkolovko

Berimo z Rovko Črkolovko

je izviren pristop k spodbujanju branja in izboljšanju bralnih navad med petošolci in šestošolci v obliki vodenega bralnega tekmovanja, ki ga organizira Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Oddelek za mlade bralce.

Zakaj ravno 5. in 6. razred? Po opažanjih in rezultatih raziskav se ravno v tej starostni skupini otrokovo zanimanje za branje in posledično opravljanje bralne značke naglo zmanjšuje.

Z bralnim tekmovanjem želimo ustvariti razredno klimo, ki bi bila pozitivno naravnana do branja in pri tem vključiti čisto vse posameznike tako izjemne bralce kot tudi tiste, ki imajo odpor do branja. To ni tekmovanje za posameznike, temveč za celotno razredno skupnost. Pogoj, da se razred kvalificira je, da vsak izmed posameznikov v času tekmovanja prebere vsaj eno knjigo. V nasprotnem primeru se razred kot celota ne more kvalificirati.

Na tak način želimo vključiti čisto vse posameznike iz te populacije in spodbujati medvrstniško povezanost, možnost sodelovanja ter timsko delo.

Sodelujoči učenci imajo prek spletne strani možnost si knjige med seboj priporočati,  se o njih pogovarjati, si izmenjevati mnenja in to ne samo znotraj ene oddelčne skupnosti, temveč tudi z vrstniki iz drugih šol.

Spremljajte vsebine in rezultate na spletni strani bralnotekmovanje.si

Pomembno: knjige prebrane za bralno tekmovanje se upoštevajo za bralno značko.

Prispevek – Berimo z Rovko Črkolovko 2018/19

V šolskem letu 2018/19 so se petošolci in šestošolci udeležili tekmovanja, ki ga organizira knjižnica Miroslava Vilharja Koper. V okviru tega projekta so učenci skozi šolsko leto pridno brali knjige, jih ocenjevali in pisali komentarje.

2. 4. 2019 je v Osnovni šoli Koper potekala zaključna prireditev Berimo z Rovko Črkolovko. Te so se udeležili tudi učenci 5. razreda, ki so dobili priznanja in nagrade. Polni lepih vtisov so se v popoldanskih urah vrnili na šolo.

Tudi v prihodnjem letu želimo čim več bralcev, ki bodo zastopali šolo in razvijali svojo bralno kulturo.

Mentorica: Aleksandra Lorbek

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost