Skoči na glavno vsebino

Projekt Zeleni nahrbtnik 2014/2015

Projekt Zeleni nahrbtnik

Po dolgih počitnicah se je zmajček Jurček znova podal na pot po vrtcih. Letos se je odločil, da bo najprej obiskal naš vrtec. V svojem zelenem nahrbtniku je z Matjažem pripotoval iz Kopra, iz Društva prijateljev mladine Slovenije.

Zeleni_n_1

Vedel je, da smo si v lanskem šolskem letu izdelali vrt, zato nam je za letošnjo nalogo izbral izdelavo kompostnika. Na obisku je ostal ves teden. Pomagal nam je odkrivati, kaj je kompostnik in čemu služi. Zbirali smo ideje za njegovo izdelavo.
Zmajček Jurček se je poslovil in odpotoval v vrtec v Rižano, mi pa smo pridno nadaljevali z izpolnjevanjem naloge. Raziskovali smo, kateri odpadki so primerni za izdelavo komposta in katere se v kompostnik ne odlaga. Ko smo pridobili dovolj »strokovnega« znanja, smo pričeli z izdelavo. Za pomoč smo prosili sosednjo trgovino z gradbenim materialom, da nam je podarila lesene palete.

Zeleni_n_2

Hišnik pa nam je pomagal le-te zbiti in oblikovati kompostnik.

Zeleni_n_3

Kompostnik smo opremili s tabelo, ki nas bo opozarjala, kaj sodi vanj. Sedaj ga pridno polnimo. Otroci najstarejše skupine vsaki dan zberejo po igralnicah biološke odpadke, to so predvsem olupki od sadja in jih odnesejo v kompostnik. Pridno pa pograbimo tudi igrišče, kadar ga hišnik pokosi.

Zeleni_n_4
Zapisala Denis Markežič

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost