POZDRAVLJENI UČENCI IN STARŠI!

Z učenjem na daljavo se srečujemo prvič, za večino učencev je to nova izkušnja, nov izziv, nova priložnost, za nekatere morda težava…. Prav tako se z novo situacijo spopadate predvsem starši šolskih otrok.

V POMOČ PRI ŠOLSKEM DELU DOMA SO VAM LAHKO TUDI NASLEDNJI NASVETI:

  • Pomembno je, da v teh delovnih dneh učenci ohranite dnevno delovno rutino in disciplino.
  • Starši pomagajte jim zastaviti domači delovni urnik, da bodo lahko opravili, kar bodo predvideli učitelji.
  1. NAČRTOVANJE DELA. Načrt za učenje napišeš na list ali koledar, planer. Učenje načrtuj vsak dan-
  1. KAKO SE LOTIM NAČRTOVANJA? Lahko načrtuješ s pomočjo šolskega urnika, lahko pa tudi na podlagi svojega ritma.
  1. Ne pozabi na ODMORE IN TRAJANJE UČENJA. Z delom prični vsak dan ob istem času, po spremenjenem urniku bo to ob 9.00 ali tudi malo kasneje – glede na to, kako tebi najbolje ustreza. A ne pozabi, tudi v šoli si povprečno 6 šolskih ur, kar pomeni, da je potrebno tudi doma delati vsaj toliko časa, da uspeš predelati predvideno učno snov in napisati naloge za utrjevanje znanja. Med predmeti ne pozabi imeti odmorov: krajši naj bodo 5-10 minutni, daljšega izkoristi za malico, skrb za hišnega ljubljenčka, telovadbo,…
  1. Na začetku šolskega dne si PRIPRAVI UČNO GRADIVO. Navodila z nalogami najdeš v spletni učilnici tvojih učiteljev, preveri pa tudi svojo e-pošto in druga sporočila s strani učiteljev.
  1. Preglej POVRATNE INFORMACIJE S STRANI UČITELJEV. Učitelji bodo pregledovali tvoje oddane naloge in ti v kanalih sporočali povratne informacije. To je pomemben korak pri učenju, zato jih preglej in po potrebi izboljšaj svoje znanje. Ne pozabi, da bo potrebno prej ali slej pridobljeno znanje na nek način tudi oceniti. Zato nikar ne odlašaj.
  • Starši otroke povabite in vključujte tudi v pomoč pri hišnih opravilih, tako se bodo počutili pomemben del vaše družine. Povejte jim, da vam še posebno v teh dneh, njihova pomoč veliko pomeni. Tako sodelovanje lahko pomembno vpliva na povezanost družine. Hkrati pa krepi otrokove zmožnosti, razvija samostojnost in ugodno vpliva na njegovo samozavest. Spodbujajte jih, pokažite jim, da je lahko skupno delo tudi zabavno…
  • Skupni čas, ki nam je zdaj na voljo, preživite tudi ob skupni igri, ki ji sicer ne moremo nameniti toliko časa. Uživajte z otroki, igrajte se družabne igre, sestavljate sestavljanke, kocke, berite skupaj in imejte se lepo. Sončne dni izkoristite tudi za gibanje na prostem, vendar ne za druženje z drugimi.
  • Nujno pa je tudi, da starši določite in omejite čas igranja igric na vseh elektronskih medijih, saj ne želimo, da bi otroci zapadli v težave, ki jih lahko povzroči neomejena raba le-teh.

V TEJ NENAVADNI SITUACIJI IZKORISTIMO PRILOŽNOST IN SPREJMIMO TUDI POZITIVNE PLATI TRENUTNEGA ŽIVLJENJA.

Z DOBRO VOLJO IN MEDSEBOJNO POMOČJO BOMO SKUPAJ PREMAGALI OVIRE.

»OSTANITE DOMA« in ostanite zdravi. Vse dobro vam želim…

Šolska svetovalna delavka:

Katja Barut-Novak, pedagoginja

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)