Skoči na glavno vsebino

Iskrena hvala vsem za ves trud in sodelovanje pri dobrodelni akciji!

Dobrodelna akcija zbiranja in podarjanja otroških oblačil in obutve

Iskrena hvala vsem za ves trud in sodelovanje pri dobrodelni akciji!

Ker se je letos nabralo res ogromno oblačil, trgovina Blukids Koper pa je darovala tudi nekaj novih, je vsega nad pričakovanji in verjetno 2x več kot prvo leto! 🙂

Zato ta teden še posebej promoviramo, da si pridejo starši in otroci oblačila tudi iskat.

Vsem še enkrat hvala in se vidimo v četrtek!

Lep pozdrav, Miha Gašper

Lions club Koper – Capodistria

Skupaj zmoremo!

 

Spoštovani.

Lions club Koper-Capodistria je v letu 2019 prvič izvedel dobrodelno akcijo zbiranja in podarjanja otroških oblačil in obutve, v kateri je sodelovalo tudi veliko vaših šol.

Povezava na PLAKAT: A4-Podarimo si_2021_14841

Akcija je presenetila z izvedbo, saj smo zbrali in razdelili več kot 2500 kosov oblačil. Nekaj takratnih utrinkov so zapisali tudi v Primorskih novicah: http://www.primorske.si/primorska/istra/zbrali-so-vec-kot-2500-kosov-otroskih-oblacil-in-o.

V lanskem letu dobrodelna akcija zaradi epidemije ni bila izvedena, letos pa smo se ponovno odločili, da jo izpeljemo, saj smo prejeli veliko pobud, da bi s to akcijo nadaljevali.

OŠ Škofije je ponudila prostor (avla vrtca ali zunanje dvorišče, v kolikor bo vreme to dopuščalo), Radio Capris bo poskrbel za medijsko podporo in zbiranje oblačil v njihovem prostoru, v Lions klubu bomo poskrbeli za organizacijo, tisk, škatle, odvoz oblačil in drobne pozornosti za otroke in obiskovalce dogodka, srčno pa upamo in si želimo tudi vašega sodelovanja! Brez šol in naših/vaših otrok ter staršev, ki lahko zberejo oblačila in obutev, obenem pa si jih tudi pridobijo, ne gre, zato se obračamo na vas s prošnjo, da sodelujete v akciji.

Namen akcije je, da v naslednjem tednu zbiramo (izključno) otroška oblačila in jih v petek 15.10. oziroma najkasneje v ponedeljek 18.10. odpeljemo. Zaradi NIJZ priporočil morajo nekaj dni “stati v izolaciji”, nato jih presortiramo (z upoštevanjem ukrepov za preprečevanje okužb). V četrtek, 21.10.2021, pa bo v Vrtcu Škofije potekal dogodek, kjer si bo lahko vsak izbral in odnesel poljubno število kosov oblačil (ne glede na to, če je sodeloval pri zbiranju), da čim več otrokom zagotovimo, podarimo oblačila, obenem pa tudi spodbujamo menjavo in ekološki vidik “kroženja” ter manjše potrošnje. Oblačila, ki bodo ostala nerazdeljena, bomo predali društvu Palčica pomagalčica ter ostalim dobrodelnim organizacijam.

V imenu društva Lions club Koper – Capodistria se vam vnaprej iskreno zahvaljujem za sodelovanje in povratno informacijo.

Za morebitna vprašanja smo na voljo na tem e-mailu, ali na 041 353 655 – Miha Gašper in na 031 582 983 – Sanja Cvajdik.

S prijaznimi pozdravi.

Miha Gašper

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost