Skoči na glavno vsebino

Obeležitev mednarodnega dne gozdov, 21. 3. 2023

Obeležili smo Mednarodni dan gozdov

V ta namen smo posadili 3 drevesa: lovor, češnjo in figo. Samo sajenje in kopanje so vodili učenci 4. in 6. razreda, dogodka pa so se udeležili učenci cele šole in vrtčevski otroci. Skupaj smo drevesa posadili in se pogovorili, kakšen pomen imajo drevesa in gozdovi za naše življenje.

Ob opazovanju učencev pri sajenju dreves smo ozavestili, kako pomembno je se otroke že v mladih letih uči skrbeti za okolje in naravo. Otroci so za take dejavnosti izredno navdušeni in motivirani, saj se zavedajo, da s svojim delovanjem veliko naredijo za ohranjanje našega planeta.

Učenci so se trudili posaditi drevo, na tak način, da bo zagotovo zrastlo v vsej njegovi lepoti. Izkopali so dovolj veliko luknjo, dodali naravno gnojilo, zemljo in vodo. Pred tem so natančno preučili in vprašali strokovnjake v vrtnariji, kako poteka sajenje dreves.

Skupaj smo se naučili, da so že majhni koraki v pravo smer pomembni. Vsako novo posajeno drevo pomeni korak k ohranjanju okolja in vsak posameznik je lahko del tega, le malo dobre volje je potrebno.

Učenci so usvojili novo znanje in vrednoto, da smo sami odgovorni za svoje okolje in naša dolžnost je poskrbeti, da bodo lahko naši potomci uživali v enakih naravnih lepotah, kot smo jih deležni mi. Sajenje dreves je ena izmed super možnosti s katero lahko vsak posameznik prispeva k čistejšemu in bolj zdravemu okolju. Enostavna, a ena izmed najlepših in učinkovitih.

 

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost