Skoči na glavno vsebino

NACIONALNO SREČANJE UNESCO ŠOL

V sredo, 27. 9. 2023, je v Naklem, na Gorenjskem, potekala prireditev, namenjena praznovanju 70-letnice UNESCA in 30-letnica ustanovitve UNESCO ASP NET-a SLOVENIJA. Nacionalnega srečanja so se udeležili učenci iz 133-ih slovenskih osnovnih šol in srednjih. Našo šolo so na dogodku aktivno zastopale 4 učenke s koordinatorico UNESCA, in sicer učiteljico Narrayani Premal. 

Prireditev je najprej potekala v Naklem, kjer je potekala kulturna prireditev z nagovori glavnih predstavnikov UNESCA Slovenije.

Nato so se šole iz različnih regij Slovenije udeležile programov in delavnic na različnih šolah Gorenjske. Primorsko regijo je sprejela  ena izmed srednjih šol v Radovljici. Tam so za učence pripravili kratek kulturni program, delavnice – arkadni ples, likovno ustvarjanje, čebelarstvo in dramsko ustvarjanje. Nato je sledil ogled Radovljice, po katerem so nas popeljali dijaki gostiteljske šole. Na koncu je sledil zabaven kviz in pogostitev s kremnimi rezinami.

Naše učenke so se na srečanju odlično odrezale. S svojo aktivno udeležbo so prispevale k uspehu dogodka in izkazale svoj interes za pomembna vprašanja, povezana z  izobraževanjem, kulturo in delom UNESC-a. Prav tako so imele priložnost izmenjati izkušnje z vrstniki iz drugih šol in se seznaniti z delom organizacije.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost