Skoči na glavno vsebino

OBISK PROSTOVOLJK

19. 10. 2023 smo na OŠ Istrskega odreda gostili dve prostovoljki, Amando Jensen iz Norveške in Emilijo Vanckevičiute iz Litve. Prostovoljki nam je za učence od 4. do 7. razreda priporočilo društvo Park Istra.

Razvrstili sta se v štirih razredih, kjer sta predstavili vsaka svojo državo. Njuni predstavitvi sta bili za naše učence izjemno poučni in navdihujoči. V šolo sta s svojim pozitivnim pristopom, zanimivimi zgodbami in bogatim znanjem o svojih državah prinesli svež veter in odličen primer izkustvenega učenja.

Med obiskom sta izvedli več aktivnosti in predstavitev, ki so učencem pomagale bolje razumeti način življenja, kulturo, tradicijo in šolski sistem v njuni državi.

Učenci so se med predstavitvami z zanimanjem spraševali o različnih vidikih življenja v obeh državah. Prostovoljki sta odgovarjali na vprašanja in delili svoje osebne izkušnje, kar je učencem omogočilo vpogled v svet onkraj meja naše države.

Obisk je prinesel bogate izkušnje in razširil obzorja naših učencev ter jih spodbudil k razmišljanju o svetovnih raznolikostih.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost