Skoči na glavno vsebino

NA KMETIJI JE LEPO

Meseca aprila smo v skupini Miške spoznavali živali na kmetiji. V bližini našega vrtca ni nobene kmetije, ki bi si jo lahko šli ogledat, zato smo si jo v igralnici izdelali kar sami. Najprej sem kmetijo otrokom na najrazličnejše načine predstavila: s pomočjo slikanic, strokovnih knjig, različnih plakatov. S pomočjo plastificiranih fotografij in svetilke smo spoznavali domače živali in živalske vrste. Izdelali smo nazoren plakat o kmetiji. Sličice smo izrezovali, jih barvali lepili in poimenovali. Otroci so poznali že kar nekaj domačih živali, predvsem pa njihovo oglašanje. Nato pa smo se lotili izdelave kmetije v igralnici. Živali smo izdelovali postopno, vsak dan nekaj. Ob izdelovanju smo utrjevali barve, oblike, velikost, šteli noge, ušesa, rogove in živali glasovno oponašali. Končni izdelek naše kmetije, na kateri je našlo svoj novi dom veliko različnih domačih živali, je v mesecu aprilu krasil našo igralnico.

Domače živali smo upodobili tudi tako, da smo jih z modelčki odtiskovali iz plastelina. Izdelali in sestavljali smo različne sestavljanke in razne maske, s katerimi smo se igrali. Opazovali in ugotavljali smo tudi, katere živali imajo dlako in katere perje ter izdelali plakat. Seveda smo tudi veliko peli, plesali in igrali na male ritmične instrumente. Preizkusili pa smo se tudi v molži krave.

Pri pravljični jogi smo preko masaže sadili jaro pšenico, da smo lahko kasneje živali tudi nahranili. Na sprehodu po vasi pa smo si v živo ogledali kokošnjak s kokoškami in petelinom.

Na kmetiji je lepo, saj so se Miške imele res zelo lepo. Domače živali so spoznavale in veliko prepevale. Na kmetiji je lepo, če le otroci v dejavnosti uživajo, ia ia ooo.

Zapisala: Julija Ražem

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost